رشد تولید صنعتی کشور در دی ماه امسال نزدیک به منفی یک درصد به ثبت رسیده، این در حالیست که رشد تولید گروه های خودروسازی و صنایع غذایی مثبت بوده است.

به گزارش سایپا تهران شیرعلی نیا به نقل از صدای بورس، رشد نقطه به نقطه تولید در کشور در دی ماه ۷٫۷ درصد برآورد شده است. این در حالیست که رشد ماهانه تولید صنعتی منفی ۰٫۷ درصد به ثبت رسیده، به عبارت دیگر علی رغم اینکه تولید در دی ماه امسال نسبت به ماه مشابه سال گذشته افزایش یافته اما نسبت به آذر امسال کاهش یافته است.

بررسی ها نشان می دهد منفی شدن رشد در صنایع فلزات اساسی و صنایع شیمایی از اصلی ترین دلایل منفی شدن رشد صنعتی کشور در نخستین ماه زمستان ۱۴۰۱ است. البته در عین حال رشد تولید ماهانه گروه هایی مانند خودرو سازی و صنایع غذایی مثبت بوده، رشد تولید در گروه صنایع غذایی بالغ بر ۲۵ درصد برآورد شده است.

پس از رشد های منفی در نیمه دوم سال گذشته و کاهش شدید تولید در فروردین ماه، این شاخص از اردیبهشت ماه روندی صعودی به خود گرفت و در خرداد ماه نیز به طور کامل پس از گذشته چندین ماه منفی بودن تولید، نرخ رشد تولید صنعتی در کشور مثبت شد. در تابستان نیز نیز این رشد های مثبت روند صعودی خود را حفظ کرد و بین ۵ تا ۷ درصد بوده است. بررسی ها نشان می دهد نرخ رشد تولید صنعتی با رشد اقتصادی کل کشور قرابت زیادی دارد و با توجه به اینکه نرخ رشد اقتصادی با تاخیر چند ماهه و به طور فصلی منتشر می شود، در دست داشتن وضعیت تولید کشور به طور ماهانه و با وقفه کمتر می تواند بسیار سودمند باشد.

آمار ها نشان می دهد رشد تولید صنعتی در ۹ ماهه ابتدایی سال ۹۸ منفی بوده است، اما با شروع زمستان همان سال رشد به مرور روند صعودی به خود گرفت. تا جایی که در انتهای سال به حدود ۲ درصد هم رسید، این در حالیست که در ابتدای سال ۹۸ این نرخ در محدوده منفی ۷ درصد بوده است. البته در فروردین ماه رشد تولید به شکل قابل توجهی کاهش یافت، پیش بینی می شود این رشد منفی به دلیل سیکل زمانی بوده است. این روند صعودی در سال ۹۹ ادامه یافت، بیشترین رشد در سال ۹۹ در میانه های سال رقم خورده است، البته بررسی ها نشان می دهد پس از سقوط بورس، یعنی از بازه مرداد ماه به بعد کمی این شاخص صعودی شده است. با شروع سال ۱۴۰۰ شاهد رشد بسیار بالای شاخص تولید شرکت های بورسی بودیم تا جایی که رشد ماهانه فروردین به نزدیکی ۲۰ درصد هم رسید. می توان گفت که علت عمده این رشد به دلیل کاهش این شاخص تولید در فروردین ۹۹ بوده است.

بنا به گزارش منتشر پژوهشکده پولی و بانکی,روند رشد صعودی رشد تا خرداد ماه سال گذشته ادامه یافت و رقم رشد در آخرین ماه از بهار سال ۱۴۰۰ به حدود ۸ درصد رسید. با شروع تابستان شاهد ایجاد روند نزولی در شاخص رشد بودیم تا جایی که رشد در مرداد ماه به صفر درصد نیز رسید. به غیر از شهریور ۱۴۰۰ که رشد تنها برای یک ماه مثبت شد، از مرداد ماه سال گذشته تا اردیبهشت ماه امسال رشد تولید صنعتی شرکت های بورسی منفی با صفر درصد بوده است. تقریبا پس از ۸ ماه تجربه رشد منفی یا در محدوده صفر، در آخرین ماه بهار سال جاری رشد تولید صنعتی مثبت به ثبت رسید. نرخ رشد خرداد ماه ۲٫۶ درصد به ثبت رسیده است، این نرخ بالاترین رشد به ثبت رسیده در دوازده ماه گذشته است.

Untitled