در حالیکه کمتر از یک ماه زمان تا پایان سال باقی مانده و خودروسازان و وزیر صنعت، معدن و تجارت بارها قول افزایش تولید و عرضه داده بودند، انتشار آمار تولید خودروهای سواری داخل کشور طی ۱۰ ماهه نخست امسال نشان می‌دهد که آمار تولید این خودروهای پرتقاضا به ۸۰۰ هزار دستگاه هم نرسیده و تولید یک میلیون دستگاهی، همچنان یک رویا باقی خواهد ماند!

به گزارش سایپا تهران شیرعلی نیا : در حالیکه کمتر از یک ماه زمان تا پایان سال باقی مانده و خودروسازان و وزیر صنعت، معدن و تجارت بارها قول افزایش تولید و عرضه داده بودند، انتشار آمار تولید خودروهای سواری داخل کشور طی ۱۰ ماهه نخست امسال نشان می‌دهد که آمار تولید این خودروهای پرتقاضا به ۸۰۰ هزار دستگاه هم نرسیده و تولید یک میلیون دستگاهی، همچنان یک رویا باقی خواهد ماند!

مطابق آمارهایی که وزارت صمت منتشر کرده، در ۱۰ ماهه نخست سال جاری، خودروسازان داخلی ۷۴۸ هزار و ۵۰۰ دستگاه خودرو سواری تولید کرده‌اند که در مقایسه با ۷۴۰ هزار و ۶۰۰ دستگاه خودرو سواری تولیدی ۱۰ ماهه ابتدایی سال گذشته، تنها نزدیک به ۷۴۰۰ دستگاه بیشتر شده و رشد ۱٫۱ درصدی داشته‌ است.

مورد جالب توجه این آمار نیز این است که بیشترین رشد تولید در بین خودروها در این مقایسه آماری متعلق به کامیون، کامیونت و کشنده‌ها است که رشد ۷۱٫۸ درصدی تولید داشته اند! تولید این خودروهای باری سنگین از ۵۱۹۰ دستگاه تولیدی در مجموع ۱۰ ماه سال گذشته به ۸۹۱۴ دستگاه در مدت مشابه سال جاری رسیده است.

پس از آن، بیشترین رشد تولید را اتوبوس، مینی‌بوس و ون‌ها داشته‌اند؛ تولید اتوبوس، مینی‌بوس و ون در ۱۰ ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۹٫۹ درصد افزایش یافته و به ۲۰۱۰ دستگاه رسیده است؛ در مدت مشابه سال ۱۳۹۹ آمار تولید این خودروها ۱۵۴۷ دستگاه ثبت شده است.

تولید کمباین نیز از ۵۱۹ دستگاه تولیدی در ۱۰ ماهه نخست سال گذشته به ۵۷۵ دستگاه در مدت مذکور سال جاری افزایش یافته که معادل ۱۰٫۸ درصد افزایش تولید است.

کمترین رشد تولید را تراکتورها در مقایسه آماری ۱۰ ماهه سال جاری و مدت مشابه سال گذشته داشته است. تولید این خودروها از ۱۷ هزار و ۷۴۰ دستگاه تولیدی در ۱۰ ماه ابتدایی سال گذشته به ۱۸ هزار و ۶۳۷ دستگاه در مدت مشابه سال جاری رسیده و رشد ۵٫۱ درصدی را تجربه کرده است.

در مقابل اما تولید وانت در ۱۰ ماهه ۱۴۰۰ نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴٫۲ درصد کاهش داشته است. از ابتدای سال جاری تا پایان دی ماه ۶۵ هزار و ۵۶۶ دستگاه وانت تولید شده است که نسبت به وانت‌های تولیدی در همین بازه زمانی در سال گذشته که ۶۸ هزار و ۴۰۶ دستگاه بوده، ۲۸۴۰ دستگاه کمتر شده است.

لازم به ذکر است علاوه بر این‌ها، میزان تولید لاستیک خودرو نیز در ۱۰ ماهه امسال نسبت به همین مدت در سال گذشته که ۲۲۶ هزار و۸۰۰ تن بوده، به ۲۱۷ هزار تن رسیده و افت ۴٫۳ درصدی داشته است.