به گزارش سایپا تهران شیرعلی نیا : با حذف دفاتر اسناد رسمی کشور در جریان نقل و انتقال خودروها سوالی به وجود آمده بود که در این صورت مالیاتی که برای نقل و انتقال خودرو در معاملات باید به دولت پرداخت می شد چه می شود؟ آیا به کل حذف می شود و دولت از این سهم نخواهد گذشت و یا با ایجاد راهکارهایی دوباره این مبلغ را که قابل توجه هم می باشد را از طرفین معامله دریافت می کند؟ جواب این سوالات خیلی زود مشخص شد و سازمان امور مالیاتی با راه انداری سامانه ای نسبت به اخذ مالیات نقل و انتقال خودروها اطلاع رسانی نمود.
معاون فناوریهای مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور از ایجاد سامانه دریافت مالیات نقل و انتقال خودرو خبر داد.
هادی خانی، با اشاره به راه اندازی «سامانه دریافت مالیات نقل و انتقال خودرو» گفت: انتقال دهندگان انواع خودرو و موتور سیکلت میتوانند با ورود به این سامانه، قبل از تعویض پلاک یا ثبت انتقال نسبت به پرداخت مالیات نقل و انتقال اقدام کنند.
وی اضافه کرد: سامانه دریافت مالیات نقل و انتقال خودرو هم اکنون در استان سمنان به صورت آزمایشی اجرا شده و در هفتههای آتی در سراسر کشور به بهره برداری میرسد. با ایجاد این سامانه، امکان پرداخت الکترونیکی مالیات نقل و انتقال خودرو پیش از مراجعه به مراکز تعویض پلاک از طریق پنجره واحد مالیاتی به نشانی https://my.tax.gov.ir میسر شده است.
معاون فناوریهای مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور تصریح کرد: این اقدام در راستای اجرای ماده (۳۰) قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب ۱۴۰۰/۰۳/۰۲ که از تاریخ ۱۴۰۰/۱۰/۱۳ لازم الاجرا شده، صورت گرفته است و بر همین اساس، سازمان امور مالیاتی کشور اقدام به راه اندازی سامانهای تحت عنوان «سامانه دریافت مالیات نقل و انتقال خودرو» کرده که این خدمت، شرایطی را فراهم میسازد تا شهروندان بتوانند پیش از مراجعه به مراکز تعویض پلاک و به صورت الکترونیکی مالیات خود را پرداخت کنند.
وی اضافه کرد: انتقال دهندگان انواع خودرو و موتور سیکلت با ورود به سامانه مزبور، قبل از تعویض پلاک یا ثبت انتقال نسبت به پرداخت مالیات نقل و انتقال اقدام کنند و در صورتی که انتقال دهندگان از پرداخت مالیات استنکاف نمایند، در هنگام مراجعه به مراکز تعویض پلاک و یا دفاتر اسناد رسمی، از ارایه خدمات به ایشان و یا انتقال سند جلوگیری میشود.